Pasteryzatory do soków, cydru

Aby produkowane napoje, piwo i cydr zachowały na dłużej swoją świeżość oraz przydatność do spożycia, w produkcji stosuje się technikę utrwalania cieplnego. To konserwacja, która polega na podgrzewaniu produktów używając do tego odpowiednio wybranej temperatury. Dzięki temu powstrzymany jest rozwój enzymów doprowadzających do psucia się produktu oraz drobnoustrojów chorobotwórczych. Prawdziwy smak napoju oraz jego wartości odżywcze zostają zachowane.

Ułatw sobie zadanie konserwacji wytwarzanych produktów spożywczych wykorzystując nasze pasteryzatory do soków i cydru, a także piwa. Nasze urządzenia są w stanie konserwować od 50 do 2500l soku na godzinę. W zależności od wybranego wariantu, ważą od 100 do 1200kg.

Co wchodzi w skład pasteryzatora, który możesz u nas zamówić?

  • wydajny kocioł grzewczy zasilany energią elektryczną, olejem opałowym lub gazem,
  • wymiennik ciepła,
  • automatyczna regulacja,
  • samossąca pompa,
  • pompa cyrkulacyjna,
  • zbiornik,
  • reduktor ciśnienia (w wariancie zasilanym gazem, wraz ze stojakiem na butle).
© 2016

MCFruit.pl
ul. Długa 30a
23-407 Tereszpol
woj. lubelskie
info@mcfruit.pl
mcfruit@mcfruit.pl

tel. +48 502639627
tel. +48 509662785
tel. +43 68110277054