Technologia KZE

Technologia KZE:
Jako nadbudowa do pasteryzatora. Urządzenie składa się z wymiennika płytowego z odcinkiem utrzymującym ciepło, o długości 12 m. (rurociąg, ze stali szlachetnej o średnicy 40 mm, 12 m = 30 sek.) następnie ciepły sok w wymienniku oddaje temperaturę zimnemu a sam się schładzając trafia do zbiornika sedymentacyjnego.
Wymiana ciepła między wpływającym zimnym sokiem i wypływającym gorącym sokiem jest dostosowana do uzyskania maksymalnego odzysku ciepła. Różnice temperatury między wprowadzanym a wychodzącym z urządzenia sokiem wynoszą ok. 5 do 8 ºC


• urządzenie jest standardowo wyposażone w dodatkową pompę sokową
  do odcinka podgrzewania wstępnego,
• wydajność od 500 do 5000 l/h.

© 2016

MCFruit.pl
ul. Długa 30a
23-407 Tereszpol
woj. lubelskie
info@mcfruit.pl
mcfruit@mcfruit.pl

tel. +48 502639627
tel. +48 509662785
tel. +43 68110277054