Wyparka próżniowa ma zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym i przeznaczona jest do produkcji dżemów, marmolady oraz przerobu pomidorów na przecier, ketchup, sok. Część grzejna wyparki podzielona jest na dwie sekcje górną i dolną co pozwala na energooszczędne gotowanie i zagęszczeni dowolnych porcji produktów. Wydajność urządzenia ok. 100 kg owoców na godzinę.
DANE TECHNICZNE:
• pojemność całkowita 210 dm 3
• pojemność robocza 100 dm 3
• pojemność przestrzeni ciśnieniowej 42 dm
• wydajność odparow. wody przy gotowaniu wody 120 kg/h
• temperatura pary nasyconej 164 C
• temperatura procesu 60-75C
• ciśnienie pary do podgrzewania 0,6 MPa
• ciśnienie pary przy wypychaniu produktu 0,05 MPa
• ciśnienie wody do skraplacza 0,4 MPa
• obroty mieszadła 17 obr./min.
Zapotrzebowanie czynników energetycznych:
• pary nasyconej 60 kg/h
• wody zimnej 12 C ok. 2m /h
Wymiary:
• długość: 1500 mm
• szerokość: 1200 mm
• wysokość: 2130 mm
• masa netto 525 kg
MCFruit.pl
ul. Długa 30a
23-407 Tereszpol
woj. lubelskie
info@mcfruit.pl
mcfruit@mcfruit.pl
tel. +48 502639627
tel. +48 509662785
tel. +43 68110277054