Wyparki próżniowe
Wyparka próżniowa ma zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym i przeznaczona jest do produkcji dżemów, marmolady oraz przerobu pomidorów na przecier, ketchup, sok. Część grzejna wyparki podzielona jest na dwie sekcje górną i dolną co pozwala na energooszczędne gotowanie i zagęszczeni dowolnych porcji produktów. Wydajność urządzenia ok. 100 kg owoców na godzinę.
DANE TECHNICZNE:
- pojemność całkowita 210 dm 3
- pojemność robocza 100 dm 3
- pojemność przestrzeni ciśnieniowej 42 dm
- wydajność odparow. wody przy gotowaniu wody 120 kg/h
- temperatura pary nasyconej 164 C
- temperatura procesu 60-75C
- ciśnienie pary do podgrzewania 0,6 MPa
- ciśnienie pary przy wypychaniu produktu 0,05 MPa
- ciśnienie wody do skraplacza 0,4 MPa
- obroty mieszadła 17 obr./min.
Zapotrzebowanie czynników energetycznych:
- pary nasyconej 60 kg/h
- wody zimnej 12 C ok. 2m /h
Wymiary:
- długość: 1500 mm
- szerokość: 1200 mm
- wysokość: 2130 mm
- masa netto 525 kg