Wyparki próżniowe

Wyparka próżniowa ma zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym i przeznaczona jest do produkcji dżemów, marmolady oraz przerobu pomidorów na przecier, ketchup, sok. Część grzejna wyparki podzielona jest na dwie sekcje górną i dolną co pozwala na energooszczędne gotowanie i zagęszczeni dowolnych porcji produktów. Wydajność urządzenia ok. 100 kg owoców na godzinę.

DANE TECHNICZNE:

  • pojemność całkowita 210 dm 3
  • pojemność robocza 100 dm 3
  • pojemność przestrzeni ciśnieniowej 42 dm
  • wydajność odparow. wody przy gotowaniu wody 120 kg/h
  • temperatura pary nasyconej 164 C
  • temperatura procesu 60-75C
  • ciśnienie pary do podgrzewania 0,6 MPa
  • ciśnienie pary przy wypychaniu produktu 0,05 MPa
  • ciśnienie wody do skraplacza 0,4 MPa
  • obroty mieszadła 17 obr./min.

Zapotrzebowanie czynników energetycznych:

  • pary nasyconej 60 kg/h
  • wody zimnej 12 C ok. 2m /h

Wymiary:

  • długość: 1500 mm
  • szerokość: 1200 mm
  • wysokość: 2130 mm
  • masa netto 525 kg