Myjki do warzyw i owoców
Niektóre rośliny, które spożywamy są szczególnie podatne na szkodniki lub niekorzystne działanie bakterii. Rolnicy często używają silnych chemikaliów podczas upraw w celu wyeliminowania ich. Zdarza się jednak, że mimo stosowania chemii dezynfekującej chorobotwórcze bakterie mogą być przenoszone przez glebę.
Dlatego tak ważne jest, aby dokładnie oczyszczać warzywa i owoce pod bieżącą wodą. Niezwykle istotne jest to w przemyśle gastronomicznym – należy dbać o doskonałą jakość oferowanych towarów, by klienci byli z nich zadowoleni oraz by budować dobrą markę. Dlatego myjka do owoców to niezbędne wyposażenie wielu przedsiębiorstw.
Dlatego jeśli prowadzisz produkcję w sektorze gastronomii, nasza myjka do owoców i warzyw to rozwiązanie dla Ciebie. Dzięki niej surowiec będzie doskonale oczyszczony wodą, a zarazem przygotowany pod dalsze etapy produkcji Twoich wyrobów, ponieważ nasze urządzenia mają jeszcze funkcję rozdrabniania. Wykorzystując łączone możliwości naszych myjek zaoszczędzisz wiele czasu i zwiększysz efektywność pracy w Twoim przedsiębiorstwie, bo będziesz mógł przeprowadzić dwa procesy produkcyjne na raz.
Maszyny myjąco-rozdrabniające z podajnikiem skośnym i wbudowanym młynkiem.
- z wymiennymi wkładkami mielącymi (możliwość dostosowania do różnych rodzajów owoców),
- wydajność 1000, 2000 lub 3000 kg/h,
- moc silnika młynka 3,0 kW,
- moc silnika podajnika 0,37 kW,
- z bezstopniową regulacją szybkości podawania dzięki zastosowanemu falownikowi,
- automatyczne włączanie i wyłączanie podajnika poprzez zastosowanie 3 sond w skrzynce załadowczej następnej maszyny (prasa, pompa do pulpy),
- wykonanie ze stali szlachetnej, urządzenie na 4 kółkach (2 stałe, 2 obracalne),
- wymiary dł. x sz. x wys.: 3100 x 675 x 2200 mm,
- centralny spust wody.